Pediatri/Neonatology

   
 • You've just added this product to the cart:

  Basiflux shurup

  0 out of 5

  Basiflux shurup

  Principi aktiv:

  Bromhexine, pa sheqer (i pershtatshem per diabetike)

  Formë / Doza:

  0.8mg/ml / 200ml

  Përshkrim:

  Basiflux eshte nje preparat i cili perdoret ne rruge orale, substanca aktive e te cilit eshte bromeksina.

  Kjo substance eshte ne gjendje te holloje sekrecionet e mushkrise duke lehtesuar nxjerrjen e tyre.

  Basiflux eshte nje preparat mukolitik ndihmes ne trajtimin antibacterial te infeksioneve respiratore me sekretim te larte bronkial.

  Perberesit:

  1 ml Basiflux permban  0.8mg bromeksine  hidrokloride.

  Basiflux nuk permban sheqer, duke qene keshtu I pershtatshem edhe per diabetiket dhe femijet e vegjel.

  Mënyra e përdorimit:

  Femijet nen moshen 2 vjeç:

  1.25 ml (1/4 luge caji) 3 here ne dite.

  Femijet e moshes 2-6 vjeç:

  2.5 ml (1/2 luge caji) 3 here ne dite.

  Femijet e moshes 6-12 vjeç:

  5 ml (1 luge caji) 3 here ne dite.

  Femijet mbi 12 vjeç dhe te rriturit:

  10 ml (2 luge caji) 3 here ne dite.

   

 • You've just added this product to the cart:

  Bimbovit Ferro

  0 out of 5

  Bimbovit Ferro

  Principi aktiv:

  Hekur, Vit C, B12, Acid Folik

  Formë / Doza:

  15ml flakon

  Përshkrim:

  Bimbovit Ferro eshte nje shtese ushqimore e cila perban Hekur Bivalent, Acid Folik, Vitamine B12 dhe Vitamine C.

  Indikacionet :

  • Anemi tek te porsalindurit
  • Anemi e tremujorit te dyte tek femijet
  • Mungesa te ndryshme te Hekurit gjate femijerise dhe adoleshences

   

   

  *Bimbovit Ferro mund te shoqerohet me uje, lengje frutash, qumesht.

  *Hekuri qe permban Bimbovit Ferro eshte ne gjendje bivalente, e cila eshte  forma e asimilueshme nga organizmi, ndryshe nga Hekuri trivalent I cili me pare duhet te kthehet ne bivalent per tu perthithur.

  Përbërsit:

  Cdo pike Bimbovit Ferro permban :

  • 1 mg Hekur
  • 10 mcg Acid Folik
  • 1 mcg Vitamine B12
  • 5 MG Vitamine C

  Mënyra e përdorimit :

  • Tek te porsalindurit keshillohet 3-6 pika ne dite *(sipas keshilles se mjekut)
  • Ne gjashtemujorin e pare keshillohen 5 pika ne dite
  • Ne gjashtemujorin e dyte keshillohen 5-7 pika ne dite
  • 1 deri ne 3 vjec keshillohen 7 pika ne dite
  • 4 deri ne 6 vjec keshillohen 9 pika ne dite
  • Mbi gjashte vjec keshillohen 10-12 pika ne dite
 • You've just added this product to the cart:

  Fito AEROSOL Junior solucion

  0 out of 5

  Fito AEROSOL Junior solucion

  Principi aktiv:

  Ekstrakt qitroje, Echinace, Vaj esencial i Pishes & Timus (trumza), Ujë deti isotonic

  Formë / Doza:

  15vial/5ml

 • You've just added this product to the cart:

  Valeclor shurup

  0 out of 5

  Valeclor shurup

  Principi aktiv:

  Cefaclor

  Formë / Doza:

  250mg/5ml / 100ml

  Përshkrim:

  Valeclor keshillohet te perdoret per mjekimin e semundjeve te meposhtme:

  – Infeksione te apartit te frymemarrjes si Polmonite,

  Bronkite, Faringite etj

  – Infeksionet e lekures dhe indeve te buta

  – Infeksionet e Aparatit Urinar si Cistitet etj.

  – Sinusite

  – Otite

  Kunderindikacionet:

  Cefaclori nuk duhet te perdoret te pacientve alergjik ndaj Cefalosporineve

  Mënyra e përdorimit:

  Valeclori perdoret ne rruge orale.

  Tek te rriturit: 250 mg cdo 8 ore.

  Ne infeksionet e renda mund te perdoren dosa

  edhe me te medha.

  Dosa maksimale per 24 ore eshte 2 g.

  Tek femijet: 20mg/kg çdo 8 ore.

  Ne infeksionet e renda mund te perdoren 40 mg/kg çdo 8 ore deri ne nje maksimum prej 1 gram ne dite.

  Ne rastet e Faringiteve dhe Otite media, dosa totale ditore mund te meret dhe me intervale 12 oreshe.

  3 here ne dite

  Deri ne 8 kg                       Nga 8 deri ne 16 kg         Nga 16 deri ne 21 kg       Mbi 21 kg

  100 mg (2 ml)                    200 mg (4 ml)                    250 mg (5 ml)                    300 mg (6 ml)

  2 here ne dite

  Deri ne 8 kg                        Nga 8 deri ne 16 kg         Nga 16 deri ne 21 kg       Mbi 21 kg

  150 mg (3 ml )                   300 mg (6 ml)                   400 mg (8 m l)                   500 mg (10 ml)

   

 • You've just added this product to the cart:

  Finatux shurup

  0 out of 5

  Finatux shurup

  Principi aktiv:

  Carbocisteine

  Formë / Doza:

  5mg/ml  /200ml

 • You've just added this product to the cart:

  Broncosil shurup

  0 out of 5

  Broncosil shurup

  Principi aktiv:

  Ambroxol

  Formë / Doza:

  6mg/ml  /200ml

 • You've just added this product to the cart:

  Clarus shurup

  0 out of 5

  Clarus shurup

  Principi aktiv:

  Desloratadine

  Formë / Doza:

  0.5 mg/ml / 150ml

   

 • You've just added this product to the cart:

  Bimbovit Gocce

  0 out of 5

  Bimbovit Gocce

  Principi aktiv:

  Vitamin C, PP, E, B, A, H, K1, D3, Acid Folik

  Formë / Doza:

  30ml flakon

  Përshkrim:

  Bimbovit Gocce eshte nje shtese ushqimore I pasur me vitamina dhe Acid Folik.

  Përbërsit:

  Cdo doze (10 pika) permban :

  Vitamine C 20 mg
  Vitamine PP 9 mg
  Vitamine E 3 mg
  Vitamine B2 0.8 mg
  Vitamine B6 0.7 mg
  Vitamine B1 0.6 mg
  Vitamine A 400 mcg
  Acid Folik 100 mcg
  Vitamine H 0.1 mg
  Vitamine K1 50 mcg
  Vitamine D3 10 mcg (400 UI)
  Vitamine B12 0.7 mcg

   Mënyra e përdorimit :

  • 10 pika ne dite ( 10 pika = 0.3 ml)

  *Mund te ndahet ne dy here ne dite

       *Shoqerohet me qumesht, caj ose lengje te tjera

       *Nuk permban Glutine

 • You've just added this product to the cart:

  Bimbovit D3

  0 out of 5

  Bimbovit D3

  Principi aktiv:

  Vitamin D3 (400ui) + vit K1  (50mcg) , Vitamin D3 (400ui)

  Formë / Doza:

  10ml flakon

  Përshkrim:

  Bimbovit D3 eshte nje shtese ushqimore e cila permban Vitamine D3

  Përbërsit:

  Vitamina D3 parandalon semundjen e Raketizmit dhe ka nje rol te rendesishem ne formimin e qelizave kockore.

  Vitamina D3 stimulon perthithjen e Kalciumit dhe Fosforit nga organizmi.

  Mënyra e përdorimit :

  • Ne tremujorin e pare keshillohet 4 deri ne 8 pika (400-800 UI) *sipas keshilles se mjekut
  • 4 muajsh deri ne 1 vjec keshillohen 4 pika ne dite
  • Femije te moshes 1-16 vjec keshillohet te perdoren 6-10 pika ne dite

  *Mund te shoqerohet me uje, lengje frutash ose me nje sasi te vogel qumeshti te vaket.

  *Nje pike Bimbovit D3 permban 100 UI Vitamine D3

 • You've just added this product to the cart:

  Bimbovit DK

  0 out of 5

  Bimbovit DK

  Principi aktiv:

  Vitamin D3 (400ui) + vit K1  (50mcg) , Vitamin D3 (400ui)

  Formë / Doza:

  10ml flakon

   

 • You've just added this product to the cart:

  Bimbovit Fluoro

  0 out of 5

  Bimbovit Fluoro

  Principi aktiv:

  Flor,Vit. PP, B2, B1, D3, B12

  Formë / Doza:

  30ml flakon

  Përshkrim

  Bimbovit Fluoro eshte nje shtese ushqimore qe perban Fluor, Vitamina dhe  Acid Folik.

  Fluori eshte i rendesishem ne parandalimin e Kariesit dentar, forcon smaltin e dhembeve, rimineralizon dhe ul prodhimin e acidit nga ana e pllakava bakteriale.

  Acidi Folik eshte I domosdoshem per nje perthithje optimal te hekurit dhe per zhvillimin korrekt te rruazave te kuqe.

  Vitamina D3 parandalon  Rakitizmin dhe ka nje rol te rendesishem ne formimin e qelizave kockore.

  Vitaminat e grupit B jane te rendesishme per metabolizmin energjitik dhe favorizojne perthithjen e substancave ushqyese.

  Indikacionet :

  • Parandalimin e Kariesit dentar
  • Parandalimin e Raketizmit
  • I rendesishem ne etapat e rritjes se femijes

  Përbërsit:

  Permbjtja per doze (6pika)
  Fluor 0.25 mg
  Acid Folik 100 mcg
  Vitamine D3 7.5 mcg (400UI)
  Vitamine PP 9 mg
  Vitamine B2 0.8 mg
  Vitamine B1 0.6 mg
  Vitamine B12 0.7 mcg

   

  Mënyra e përdorimit:

  Femije 2 javesh deri ne 2 vjec : 6 pika ne dite (0.25 Fluor)

  *Mund te meret I holluar me uje ose lengje frutash.

  *Nuk rekomandohet te shoqerohet me qumesht pasi ngadalson procesin e perthithjes te Fluorit nga  organizmi

   

 • You've just added this product to the cart:

  Dimidon shurup

  0 out of 5

  Dimidon shurup

  Principi aktiv:

  Ibuprofen

  Formë / Doza:

  20mg/ml  200ml

  Përshrkrim:

  Dimidon 20 mg/ml Suspension Oral

  Përbërsit:

  Ibuprofen

  Përdorimi sipas moshës:

  • 3-6 muaj 5 mg/kg peshë, 3 herë në ditë
  • 6-12 muaj 2,5 ml, 3 herë në ditë
  • 1-2 vjeç 2,5 ml, 3-4 herë në ditë
  • 3-7 vjeç 5 ml, 3-4 herë në ditë
  • 8-12 vjeç 10 ml, 3-4 herë në ditë