Valeclor shurup

Principi aktiv:

Cefaclor

Formë / Doza:

250mg/5ml / 100ml

Përshkrim:

Valeclor keshillohet te perdoret per mjekimin e semundjeve te meposhtme:

– Infeksione te apartit te frymemarrjes si Polmonite,

Bronkite, Faringite etj

– Infeksionet e lekures dhe indeve te buta

– Infeksionet e Aparatit Urinar si Cistitet etj.

– Sinusite

– Otite

Kunderindikacionet:

Cefaclori nuk duhet te perdoret te pacientve alergjik ndaj Cefalosporineve

Mënyra e përdorimit:

Valeclori perdoret ne rruge orale.

Tek te rriturit: 250 mg cdo 8 ore.

Ne infeksionet e renda mund te perdoren dosa

edhe me te medha.

Dosa maksimale per 24 ore eshte 2 g.

Tek femijet: 20mg/kg çdo 8 ore.

Ne infeksionet e renda mund te perdoren 40 mg/kg çdo 8 ore deri ne nje maksimum prej 1 gram ne dite.

Ne rastet e Faringiteve dhe Otite media, dosa totale ditore mund te meret dhe me intervale 12 oreshe.

3 here ne dite

Deri ne 8 kg                       Nga 8 deri ne 16 kg         Nga 16 deri ne 21 kg       Mbi 21 kg

100 mg (2 ml)                    200 mg (4 ml)                    250 mg (5 ml)                    300 mg (6 ml)

2 here ne dite

Deri ne 8 kg                        Nga 8 deri ne 16 kg         Nga 16 deri ne 21 kg       Mbi 21 kg

150 mg (3 ml )                   300 mg (6 ml)                   400 mg (8 m l)                   500 mg (10 ml)

 

  • Reviews (0)

Rishikime

Nuk ka asnjë rishikim.


Shkruani një rishikim për “Valeclor shurup”